What to wear tijdens een fotoshoot

delen

Yess!! Je hebt een fotoshoot geboekt! Voor jezelf, als stel of misschien voor je
gezin.  En dan de grote vraag; wát moet ik aan!?

Geen paniek! Ik ga je helpen! Door wat simpele tips kan het alleen maar mooi worden, en ik doe er een link bij naar een prachtig moodboard vol beeldmateriaal zodat je inspiratie kan op doen.

Bekijk mijn moodboard

 • Trek iets aan waar je zelf heel gelukkig van word. Waar je je lekker in voelt. Want hoe relaxter jij bent, hoe mooier de foto’s. 
 • Wees voorzichtig met hele felle en neon kleuren. Ze kunnen licht reflecteren en een waas veroorzaken op de foto die ik niet kan weg editen. 
 • Grote opdrukken van Elsa en Spider-Man. Super tof! Maar bij een fotoshoot nogal bepalend. Houd het rustig. Dan gaat de aandacht naar jou/jullie. 
 • Warme en basic kleuren, aarde tinten, pastel tinten, beige, grijs, roestbruin. Állemaal mooi! Ook als je ze combineert met elkaar. Laat kleuren terugkomen zodat het een geheel word. Hier en daar een printje kan ook echt geen kwaad, zolang je niet allemaal in een streepje komt
  :). 
 • Zorg voor wat beweging. Een jurk of mooie rok beweegt in de wind of wanneer je loopt. Prachtig op een foto. Maar een mooie jeans met een glanzende bloes is ook fantastisch! En de heren mogen natuurlijk een net overhemd aan maar een tof leren jack kan ook heel mooi zijn! Of
  misschien juist een combinatie?  Zorg vooral dat het bij je past. Hoe meer je jezelf voelt, hoe beter de foto!
 • Structuren en stoffen. Wol, zijde, jeans, zachte stoffen. Een combinatie van alles zorgt dat er iets gebeurd op een foto. Dat het niet te stijf wordt, maar een fijn geheel. 
 • Is het fris? Probeer de jas achterwege te laten. Een fijne sjaal, vest, colbert. Alles is goed. Denk aan lagen! Je kan altijd nog iets uit trekken. Een dikke herfst of winterjas staat toch net even minder gezellig.  
 • Ik begrijp natuurlijk dat het veel fijner is om inspiratie op te doen door voorbeelden te bekijken. Ik heb een heel mooi moodboard gemaakt vol met mooie kleding combinaties en kleuren paletten. Kijk vooral naar het kleurgebruik. Naar de stoffen die worden gecombineerd en vertaal het dan naar een stijl die bij jou past. 

Heb je een fotoshoot bij mij geboekt en kom je er niet helemaal uit? Ik kijk met liefde met je mee!

Liefs, Eef

March 28, 2020

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Let's be friends!
Find me on